Riool of afvoer verstopt?

Is uw riool verstopt? Dan is Rioolservice Palsma  uw helpende hand. Wij zijn gespecialiseerd in deze werkzaamheden.

Rioolservice Palsma heeft alles in huis om te kunnen ontstoppen, doorspuiten (reinigen), inspecteren en traceren van uw riool, de afvoeren, leidingen en tevens vetafscheiders. Ook in het buitengebied weten wij raad met septic tanks. Kortom, bij Rioolservice Palsma bent u aan het juiste adres. Met alle voorkomende verstoppingen weten wij raad! Van toilet tot gootsteen, van doucheputje tot hemelwaterafvoer, van  wateroverlast tot stankoverlast. Wij lossen het vakkundig en snel voor u op. U kunt ons altijd bellen!

Oorzaken

Er zijn vele oorzaken waardoor een riool verstopt raakt. Een daarvan is verkeerd gebruik. Een riool is bestemd voor het afvoeren van organisch afbreekbare (menselijke) afvalstoffen welke min of meer vloeibaar zijn. Producten als vochtig toiletpapier en damesverband verteren niet of nauwelijks waardoor de afvoer wordt geblokkeerd. Ook chemische- en vetproducten kunnen het rioolstelsel en de waterzuivering nadelig beïnvloeden.

Ook bij juist gebruik van het riool kunnen er verstoppingen optreden. Dit kunnen verschillende oorzaken zijn: Slecht rioolstelsel (vaak door ouderdom en soms verkeerd aangesloten), verzakking, wortelingroei. Om dit te kunnen achterhalen kunt u Rioolservice Palsma inschakelen die met de juiste apparatuur de oorzaak kan achterhalen en uiteraard verhelpen.

Als u een borrelend geluid hoort bij het doorspoelen van het toilet of de andere afvoeren in huis is dit meestal een voorteken van een verstopping. Het riool of afvoer is dan al gedeeltelijk dichtgeslibd en gaat borrelen bij het lozen van het afvalwater door de luchtverplaatsing. (Om water te verplaatsen is lucht nodig). Een andere oorzaak voor het borrelen kan zijn dat er geen beluchting is aangesloten op het riool of dat deze verstopt is geraakt.

 Tips

Afvoer verstopt? Van de gootsteen of de wastafel?  Dit is vaak een gevolg van achtergebleven zeepresten in de sifon. Ontkoppel de sifon en maak deze schoon. Ook een ontstopper kan dit meestal verhelpen. Als dit niet afdoende is zijn er vele chemische middelen te verkrijgen maar deze zijn zeer schadelijk voor het milieu en kunnen uw riool aantasten.

Wat ook nog wel eens wil helpen is een recept uit grootmoeders tijd. Een flinke hoeveelheid heet water met soda. Dit reinigt de afvoer.

Bel Rioolservice Palsma voor alle rioolwerkzaamheden! 0299-675061 of neem contact op via ons contactformulier