Woont u in het buitengebied waar u niet op het gemeenteriool bent aangesloten? Dan maakt u gebruik van een septic tank.

Dit is een waterdichte, ondergrondse bak waarin het afvalwater van een huis wordt afgevoerd. Het afvalwater blijft tijdelijk in de septic tank zodat vaste delen kunnen verteren. Daarna wordt het (gezuiverde) afvalwater geloosd op het oppervlaktewater.

Zodra u in de sloot  vaste bestanddelen, zoals bijvoorbeeld toiletpapier ziet, dan werkt de septic tank niet goed meer en dient deze geleegd te worden. Hoe vaak en wanneer de tank precies geleegd moet worden is voor een ieder verschillend en afhankelijk van het gebruik.

De septic tank is goed bestand tegen de gebruikelijke (schoonmaak)middelen in het huishouden.

Een aantal middelen kan de natuurlijke werking van de septic tank verstoren. Zoals bleekmiddelen, ontstoppingsmiddelen, sterk zure ontkalkingsmiddelen, middelen op basis van fosforzuur/zoutzuur/zwavelzuur, e.d. en  basische middelen zoals b.v soda.

Stoffen die niet op de septic tank geloosd mogen worden zijn: oliën en vetten, jus, braad- en bakvet; verf, oplosmiddelen; medicijnen; smeerolie, koelvloeistof en andere producten voor de auto; fotochemicaliën; bestrijdingsmiddelen.

Bent u toe aan een nieuwe  septic tank?

Rioolservice Palsma kan het plaatsen van een nieuwe septic tank (conform de huidige normen) geheel voor u verzorgen.

Bel Rioolservice Palsma voor alle rioolwerkzaamheden! 0299-675061 of neem contact op via ons contactformulier