Afvoer verstopt: doucheputje en ligbad

Verstoppingen in de afvoer van een douche of ligbad vertonen gelijkenissen met de voorgaande beschrijving. Een groot verschil is hier echter dat deze niet over een sifon beschikken. In beide gevallen kan het rooster of zeefje losgeschroefd worden om overtollig vuil te verwijderen. Door een douchekop op de afvoer te plaatsen kunt u vervolgrioolens proberen vuil weg te spoelen. Ook hier kunt u met een lang voorwerp overige resten loshalen. Uiteindelijk kan een rubberen ontstopper van pas komen om vastzittende delen los te maken. Maak ten slotte gebruik van bovenstaande behandeling met azijn en water.

Is uw afvoer nog steeds verstopt?

Schakel nadat u bovenstaande handelingen heeft verricht en de afvoer nog steeds verstopt is de hulp van een loodgieter in. Met behulp van professioneel gereedschap en technische kennis kan de loodgieter u helpen met uw verstopte afvoer. Zeker in het geval van een totaal verstopte afvoer doet u er goed aan professionele hulp in te schakelen. Zo voorkomt u het langdurig uitvoeren van frustrerende handelingen zonder dat u het gewenste resultaat behaalt.

Doucheputje verstopt:  snel op te lossen probleem

Is uw doucheputje verstopt of heeft u een slecht doorlopende badafvoer

Zeepafzetting, haren… wij komen van alles tegen in een doucheputje en douchegoot.

Na het verwijderen en controleren van de sifon kan het echte ontstoppingswerk beginnen. De riolering wordt meestal met een veer gereinigd en daarna goed doorgespoeld. Als dit gedaan is wordt de riolering met de camera geïnspecteerd en indien nodig nog verder gereinigd tot deze weer netjes schoon is.

Als uw doucheputje verstopt is bel Rioolservice Palsma.

Wastafel verstopt

De afvoer van mijn wastafel is verstopt. Moet ik nu een ontstopper gebruiken of moet het op een andere manier?

Wanneer de afvoer de wastafel is verstopt moet je deze reinigen en anders kan het gaan lekken.

Haal allereerst de zwanenhals van de afvoer uit elkaar. Dit doe je door eerst een emmer onder afvoer te zetten. Draai daarna alle verbindingen van de zwanenhals los en reinig de pijpen en sluitingen van vuil en kalkaanslag.

Draai daarna de zwanenhals weer in elkaar en het klusje is geklaard. Geen chemisch ontstoppingsmateriaal gebruiken dus, dit is veel milieuvriendelijker en effectiever!